вівторок, 29 серпня 2017 р.

З Україною в серці!

Квітуча, кохана, 
Де золотом грають хліба запашні,
Моїй Україні велика осанна,
Селу моєму, що любе мені!
     Такими словами диктора та танцем на пісню «Перлина-Україна» розпочався творчий звіт колективів художньої самодіяльності клубу с. Цінева, який відбувся 27 серпня. Отець Петро Романюк за добрим християнським звичаєм поблагословив свято на добрий почин.
     На свято прибули і гості з району – заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда, головний спеціаліст відділу культури РДА Ніна Степанівна Дичка, кориспондент районної газети  «Новини Підгір’я» Мирослава Миколаївна Кузюк. Грамотами відділу культури РДА були нагороджені сільський голова Богдан Ткачів та завідуюча клубом Ірина Мороз.
     Ведучі Софія Федорів та Денис Дзундза розповіли, що ось уже 26 років Україна іде шляхом побудови незалежної держави. Торуючи цю нелегку дорогу, вона добивалась успіху, робила помилки, раділа і сумувала, йшла вперед і відступала. Хвилиною мовчання вшанували всіх героїв, хто словом чи зброєю намагався відродити незалежну соборну українську державу. Неля Гринишин продекламувала вірш «Жінко, чого ви плачете? Ваш син – герой…..», яка викликала у глядачів сльози та біль за загиблими.
     Своїми прекрасним співом чарували присутніх Валентина Депутович піснею «Молитва за Україну», «Відкриваю Кобзар», Анастасія Назарок «Повертайся, солдате», «Рідна Україна», Марія Михайльонка «Любіть Україну», «А я живу на рідній Україні», Богдана Сенів «Буде Україна на землі», Наталія Полич піснею «Земле моя», «Кохання-золото», Софійка Романюк «Заспіваймо пісню за Україну», наймолодша учасниця Іваночка Кальмучин «Українка». Танцювальний колектив на пісню «Дивна квітка» представив танець з віночками. Дует саксофоністів у складі Дмитра Кондура та Богдана Поліщука продемонстрував пісні «Дороги іншої не треба» та «О, Україно, о люба ненько». 


      Завідуючою бібліотекою було підготовлено викладку літератури "Україна - серце Європи".
Народились ми в Україні
На Поліссі, на Буковині,
На Поділлі і на Волині,
Біля сивих Карпат і в Криму.
Краю рідний мій, любий краю,
Якщо хтось мене запитає:
"Що таке, скажи, Україна?"
Я скажу відверто йому:
Україна - це я!
Україна - це ти!
Україна - це ми!!!
     На завершення творчого звіту учасник художньої самодіяльності Святослав Тренчук на гітарі зіграв пісню Україна – це ти», яка прозвучала з уст тріо дівчат.
     Творчий звіт був пронизаний музичним оформленням, глядачі були задоволені, що мали змогу вкотре відпочити душею та серцем. 
     Свої слова вдячності висловив сільський голова та сказав, що він завжди підтримував культуру та підтримуватиме і надалі.

Немає коментарів:

Дописати коментар