вівторок, 15 січня 2019 р.

Відкриття меморіальної дошки Ярославу Ковалю в с. Цінева

Коли стандартні урочистості наповнені змістом і душею!
І коли "культура" не означає пафос і шаровари, 
а – усвідомлення цінностей,
їх створення та постійну артикуляцію.

    14 січня 2019 року в с. Цінева відбулась знаменна подія – відкриття меморіальної дошки нашому знаменитому земляку, пластуну, фотомитцю, колекціонеру, етнографу, поету, палкому краєзнавцю Ярославу Ковалю, ім’я якого добре відоме не тільки на Рожнятівщині, але й по всій Україні та за її межами.
     Доля кожної людини немов свіча. У когось свічі горять в’яло, димлять, а в таких людей, як Ярослав Коваль, вони горять яскраво, своїм теплом і світлом зігрівають все навколо. Невимовно гірко, коли така свіча гасне. Його талант і тепло душі ще довго зігріватиме кожного, хто його знав, любив та був зачарований його неперевершеними світлинами.
     P.S. Велика подяка ініціаторам ідеї – начальнику відділу культури Рожнятівської РДА Володимиру Боровичу, письменниці та краєзнавцю, племінниці Я. Коваля Любомирі Василечко, спонсорам – Еміліяну Комару та голові Цінівської сільської ради Богдану Ткачіву, а також о. Петру Романюку за освячення дошки, організаторам урочистостей Ірині Савчин (Цінівський будинок культури), Вірі Парфацькій (Цінівська бібліотека), Галині Якимович (Цінівський музей) та родичу Я. Коваля Володимиру Кондуру, а ще всім цінівчанам, що вшанували пам'ять видатного краянина

Немає коментарів:

Дописати коментар