пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Нашого цвіту по всьому світу!

«… Україна є там, де український патріот…
Україна є там, де її сини…»
Володимир Леник «Повій, вітре, з України»
     Від Бога маємо прекрасний дар – людську пам'ять. В її закутинах бережемо найцінніше, найсокровенніше, найдорожче. В певний життєвий момент відтворюємо для себе, для близьких і рідних образи пережитого. А коли прожито не один десяток років, тоді маєш бажання і потребу дізнатися про своє родинне коріння.
     Саме така потреба виникла і в Тіма та Хелени Мур з далекої Австралії. З своїх родинних архівів та розповідей родичів Тім дізнався, що його родинне коріння сягає аж до далекої України. Приїхавши 14 червня до маленького прикарпатського села Цінева,  сім'я Мурів завітала до місцевої бібліотеки, музею, обійстя Федорівих (тут проходило дитинство бабусі Тіма), де вони отримали багато цікавої інформації про свій родовід.
      Український письменник, поет, педагог Михайло Романишин – це дядько матері Тіма. Для австралійського подружжя було надзвичайно цікаво слухати розповіді Любомири Василечко, Віри Парфацької та Ірини Мороз про знаменитого односельчанина.
      Тім та Хелен – це дуже прості поважні люди, які були вражені українською гостинністю та привітністю. Вони з великим захопленням та емоціями щиро раділи, що мали змогу віднайти своїх українських родичів.

Немає коментарів:

Дописати коментар